Bliv elev

Ansøgning om optagelse på Oksbøl Friskole

Skolestart

På Oksbøl Friskole er skolestarten en tryg og overskuelig oplevelse, da mange børn er vant til at komme på skolen fra de er helt små. Børn, som bor længere væk fra skolen, bliver taget godt imod og inddraget i netværket omkring skolen, bl.a. via idrætsaktiviteter i BIF (vores lokale idrætsforening) og forskellige arrangementer på skolen.

Indskrivning og information
I januar er der et indskrivnings- og informationsmøde, hvor barnet ser sine nye klassekammerater for første gang. Selv om de fleste børn er indskrevet mange år i forvejen, holder vi dette indskrivningsarrangement for børn og forældre for at markere, at nu nærmer tiden for skolestarten sig. Desuden gives vigtige informationer.

Overgang fra børnehave til skole
Børnehaveklasselederen besøger barnets daginstitution i løbet af foråret og har et møde med personalet i børnehaven. De fleste børnehaver besøger ligeledes skolen.
Børn og forældre er til ”legemøde” en eftermiddag i april måned inden skolestart.

skolestart

Optagelsesprocedure

1. Hvis dit barn går på en anden skole
Ring til skolen for at aftale tid til det første besøg: 74 45 00 93

Første besøg: Forældre (uden børn) besøger skolen. Her får vi en “voksen-snak”. I fortæller om jeres barn, og skolelederen fortæller om skolen – efterfulgt af en lille rundvisning. (1 time ca.)

Andet besøg: Børn og forældre besøger sammen skolen. I ”børnehøjde” fortælles om skolen, og vi ser skolen og besøger klassen. (1,5 time ca.)

Tredje besøg:  Barnet besøger skolen i en uge. Så kan I og vi begge se, om et skoleskifte vil være godt – om barnet får gode trivselsmuligheder hos os. Dette gør vi bl.a., fordi et skoleskifte helst skal være en god oplevelse for alle parter.

2. Hvis du har et kommende børnehaveklassebarn
Udfyld indmeldingsblanketten og send. Herefter vil du modtage et brev fra os, hvori du vil blive bedt om at betale et indmeldingsgebyr på 500 kr, herefter er barnet optaget.

Infomøde
For kommende børnehaveklassebørn har vi det første orienteringsmøde i januar. Her besøger barn og forældre sammen skolen, der informeres om den kommende skoletid, barnet får en lille gave, og man får som familie lejlighed for at møde de andre elever og forældre i klassen.

Legemøde
I april før skolestart i maj mødes man igen til et legemøde. Børnene leger sammen, og forældrene får de sidste informationer før SFO-start.

Skolepenge

Skolen:
Første barn: 925 kroner pr måned
Andet barn: 775 kroner pr måned
Tredje barn: gratis

SFO:
Første barn: 700 kroner pr måned
Andet barn:  550 kroner pr måned
Tredje barn: gratis

Frugt:
dagligt frugt indeholdt i skolepengene

9.årgang:
betaler plus 450 kr. pr. måned for studietur

Skolens egen bus:
150 kr. pr. måned

Maj-børn:
1700 kr. pr. måned

Husk juli måned er betalingsfri!

Besøg os

Hvis I har lyst til at høre mere om skolen, så henvend jer til skoleleder, Solveig V. Olsen på tlf. 74 45 00 93.
I er velkomne til et uforpligtende besøg, men ring gerne i forvejen.

Den første torsdag i november er der altid ÅBEN SKOLE, hvor interesserede kan besøge skolen.
Tidspunkt annonceres.

Skolebus
Fra de fleste områder på Nordals er der gode busforbindelser til skolen, og bussen holder “lige ved døren”.

I egen bus henter og bringer skolen de mindste børn, som er kørselsberettigede. Afhentning sker mellem kl. 6.15 og 7.45. Hjemturen starter igen fra skolen kl. 14.30. Busplanen tilrettelægges således, at det skaber størst mulig rutesammenhæng. For at få flest mulige børn med, kan det således være nødvendigt at lave opsamlingssteder. Buskørslen er et tilbud. Maj-børn tilbydes ikke ordningen.

Egenbetaling: 150 kr. pr. måned.

Elever, der kan komme i betragtning til buskørsel:
bh. klasse – 3 kl.
Min. afstand 2,6 km. til max 9,2 km.

Øvrige elever indgår i Sønderborg Kommunes aftale med Sydbus om gratis buskort til alle skoleelever i kommunen.